Aşkın Doğası

Aşk, karmaşık bir şey. Gideni aratmayan, her yeni gelenle yepyeni, canlı ve farklı hissettiren bir duygu. Şahısa münhasır bir yapısı var, yaşadığın aşklar hiç aynı olmaz farklı kişilerde. Adı aynı ama his başka, görünüşü başka, tadı kokusu… Kısaca şahısa ait ne varsa onunla yoğrularak ortaya çıkan bir olgu bu aşk denen şey.

Üstüne konuşması bile silik ve yetersiz. İnsanoğlunu aciz bırakabilen yegane duygu, aynı zamanda onu yaşatan da aynı duygu. Aşk olmasa heyecan olmaz, coşku, sevinç, heyecan, tutku, mutluluk…Hiçbiri olmazdı eminim. Aşk, hayat enerjisi veren bir şey. Aşk size, aklınızın alamayacağı hatta aklınızdan bile geçmeyecek şeyler yaptırabilir. Tarihte bunun örnekleri var ve hala da bu örnekler günümüz insanında yer buluyor. Çünkü aşk doğal, içten, kendiliğinden gelen ve duran bir şey. Onu tutamaz, yönetemezsiniz. O sizi yönlendirir, siz onu değil. Fakat korkmayın, o karşınıza harika fırsatlar çıkarabilir eğer aşkınız hakiki ise. Aşk bir masal gibi, bir hayal, bir hayal ürünü. Bunun sebebi aşkın kendiliği değil. Aşkın kendiliği bir roman gibi, gerçek ve canlı, anda ve akışta yaşanıyor. Hisleriniz ise aşkın ‘wonderland’ kısmını oluşturan taraf. Orada çok fazla zaman geçirirseniz çocukluk yıllarınıza döneceğinizden hiç şüphem yok. Eminim aklınıza şu an o klasik, mükemmel aşkı simgeleyen figürler geldi bile. Ama aşk, masal gibi gelen bir romandan ibaret. Gece yatmadan önce size masallar okuyan o adam gibi. Pamuk şekerinizden aldığınız ilk lokmadaki his gibi, ve o anda sevdiğiniz adamın sizi bakışı, yanaklarının kızarışı…Uzun bir iltifat seansından sonra dudaklara kondurulan öpücük ve kelebekler diyarında bulunmak, bu bir masal ama aynı zamanda roman. Sadece roman olsa aşk olmaz, sadece masal olsa gerçeklik olmaz.

Anlatıldığında bir masal, yaşandığında ise bir roman gibi gelir. Üstünden zaman geçtiğinde ise bir otobiyografiye dönüşür artık. Fakat üstünden ne kadar zaman geçerse geçsin, o hissiyat bedenin bir köşesinde hatırlanmak üzere tutulur. Bir kez oraya temas ettiğinizde tekrar o masalsı romana geri dönersiniz.