Nihayet Çok Beklenen WhatsApp Kanal Özelliği Türkiye’ye de kullanıma açıldı!

WhatsApp Kanalları Nedir?

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp Kanallar, ilk kez Singapur ve Kolombiya’daki kullanıcılar için kullanıma sunulmuştu.

Beta özelliğinde aktif olan ve sırayla farklı ülkelerde kullanıma açılan Wp Kanallar özelliği ülkemiz Türkiye’de de kullanıma açıldı. Whatsapp Şirketi, insanların bilgi almak için farklı STK’ları, tıbbi araştırma kurumlarını, teyit kuruluşlarını ve yerel makamları takip etmelerini sağlamak için bu özelliği başlattığını duyurdu.

Kanallar özelliği; yöneticilerin ve sahiplerin kanalın parçası olan kişilere metin, yazı, fotoğraf, resim ve video gönderebildiği tek yönlü görüşmeler olarak açıklandı. Bu belirtilen kanallar, kullanıcıların küresel ölçekte veya yerel kuruluşların kanallarını da takip edebilecekleri yeni bir “Güncellemeler” sekmesinde yani durumlarda yer alıyor.

Bir WhatsApp Kanal’ı nasıl açılır?

Son gelen güncellemeyle beraber WhatsApp’ın yeni özelliğini açabilmek için güncelleme gelen cihazlarda; “Durum” bölümünün altında “Kanal” kısmında yer alıyor.

“Kanal” başlığı altında ise “Yeni kanal oluştur” diyerek kanal açma işlemlerini başlatabilirsiniz. Bu özelliğin neredeyse Telegram’la aynı olması fakat daha özelleştirilmiş bir halinin 2024 yılı gelmeden kullanılabileceği ifade ediliyor.

Akademia Whatsapp Kanalı Yayında!

Güncel içeriklerden haberdar olmak istiyorsan hemen katıl!