Kozmik İkiziniz Olsaydı?

” Bu hayatta başka bir versiyonunuz olsaydı? Evrenin dışında, herhangi bir yerde.. Batman olduğunuz bir versiyonu hayal edin.. Ya da Amerika Birleşik Devletleri başkanı olan bir kendiniz hayal edin..
Tüm bunlar ve daha fazlası bir çoklu evrende mümkün olacaktır. Çoklu evren nedir? Bunlardan herhangi biri mümkün mü? Ve diğer benliğinizle tanışabilir misiniz?
Öyleyse, kozmik ikiz tam olarak nedir?
Kozmik ikiz, tıpkı size benzeyen kişidir. Aynı moleküller, kan hücreleri ve proteinlere sahipler, ancak tamamen farklı bir hayat yaşıyorlar.
Sadece farklı yaşamakla kalmaz, aynı zamanda tamamen farklı bir Evrende de yaşarlar.
Genellikle Evrenin uzayda var olan her şey olduğunu düşünürüz. Ama gerçekte, Evren yalnızca gözlemleyebildiğimiz her şeydir. Gözlemlenebilir Evren şimdilik yaklaşık 47 milyar ışık yılı yarıçapına sahiptir. Bu, görebildiğimiz kadarıyla bunun olduğu anlamına geliyor, ancak Evren sürekli genişliyor.
Öyleyse gerçekten, orada başka neler olduğunu kim bilebilir?
Uzay sonsuzdur ve bununla birlikte sonsuz olasılıklar vardır. 1950’lerden beri fizikçiler, Çoklu Evren olarak bilinen başka Evrenler olabileceğini teorize ettiler.
Bu Evrenlerin ne olabileceğine ve bizimkiyle nasıl karşılaştırıldıklarına dair birçok farklı teori var. Bunlardan biri kabarcık Evrenleri içeriyor ve sonsuz enflasyon teorisinden bahsediyor. Basitçe söylemek gerekirse, bu teori esasen uzay ve zaman boyunca meydana gelen çoklu büyük patlamalardan bahsediyor. Büyük patlamamızı 13 milyar yıl önce yaşadık, ancak uzay boyunca başka büyük patlamalar da olabilir.
Başka bir teori, uzay fikrinin düşündüğümüzden çok daha büyük olmasıyla ilgilenir. Evrenimizin, potansiyel olarak bir düzine boyutla birlikte çok daha geniş bir alanda yüzen bir 3Boyutlu nesne olduğundan bahsediyor. Ve bununla birlikte, bizimkinin üstünde ve altında yığılmış başka Evrenler var.
Diğer Evrenler tıpkı bizimki gibi olabilir veya bizden tamamen farklı olabilir. Sadece kozmik bir ikiziniz olmayabilir (kozmik üçüzleriniz veya beşizleriniz olabilir.) Her biri farklı bir Evrende yüzlerce kişi olabilir! Biri iyi biri olabilir, diğeri kötü biri olabilir. Kozmik ikiziniz neredeyse her şey olabilir. İnsan bile olmayabilir. Bir enerji topu, ağaç veya hayvan olabilirler.
Diyelim ki işe yürüyerek gidiyorsunuz ve kullanabileceğiniz iki rota var. Bugün kendinizi biraz yorgun hissediyorsunuz, bu yüzden bir ara sokakta kestirme bir yoldan gidersiniz. Ama başka bir evrende, kozmik ikiziniz uzun yoldan gitti, yerde 5 dolar buldu, bir piyango bileti aldı ve şimdi bir milyoner. Yani dışarıda bir yerlerde, tamamen farklı bir hayat yaşayan başka bir versiyonunuz var. Ne yazık ki dışarıdaki bir versiyonunuz şu anda bu videoyu izlemiyor.
Ne kadar havalı değil mi? Şimdiye kadar yaptığınız her seçim, tamamen farklı bir versiyonunuzla başka bir Evren yaratmış olabilir.
Diğer Evrenlerde yaşayan diğer versiyonlarınızdan herhangi biriyle tanışabilir misiniz? Teorik olarak, evet! Yeterince uzağa seyahat etmeniz ve oraya varmanın bir yolunu bulabilirseniz tabi..
Fizikçiler, muhtemelen bir solucan deliğine atlamanız ve en az 1 googolplex ışık yılı uzakta seyahat etmeniz gerekeceğini teorize ediyorlar. Bir googolplex 1 ve ardından 100 sıfırdır. Yani bu epey bir yolculuk olur.
Ne yazık ki, muhtemelen kozmik ikizlerinizle tanışamayacaksınız – en azından bu Evrende değil. Ama kim bilir, belki solucan deliklerinin arabalar kadar erişilebilir olduğu bir Evren vardır ve bunlardan birine atlayıp istediğiniz yere gidebilirsiniz.