Şimdiye Kadar Yaşamış En Gizemli Adamlar

Dünya, tarihe etki eden gizemli adamlarla, gizli bir yaşam tarzı izleyen ve gerçek motivasyonları hakkında cevapsız sorularla ölen insanlarla dolu. Çoğu durumda, bu insanlar çok gizli casuslar, medyumlar, seri katiller, hükümet bilim adamları, mafya üyeleri, suikastçılar veya ihbarcılardır.

 

  1. Wolf Messing – 1899’da Wolf Messing, Polonya’nın Varşova kentinin 25 kilometre (15 mil) güneydoğusunda bulunan Góra Kalwaria kasabasında doğdu. Ergenlik döneminde, Messing bir medyum olduğunu iddia etti. İnsanların algılarını değiştirebilir ve zihinsel telepati ve beden dili ipuçlarına dayanarak gelecekteki sonuçları tahmin edebilirdi. Gösterileri sırasında Messing, trans benzeri bir duruma girer ve gizli nesneleri bulmaya çalışırdı. Büyük kalabalığın önünde sahne aldı ve II.Dünya Savaşı’ndan sonra ünlendi. Messing, Albert Einstein ve Sigmund Freud’un bile dikkatini çekti.

 

  1. Adam Rainer-n 1899, Adam Rainer Avusturya’da doğdu. Rainer, 19 yaşındayken tıbbi olarak test edildi ve yaşına göre çok kısa kaldığı tespit edildi. Boyunun (4’8 ″) olduğu söylendi. 1930’da Adam Rainer iki metre (6’9 ″) boyundaydı. Hipofiz bezinde aşırı büyüme hormonu üretimine neden olan bir tümör olduğu öne sürüldü. Rainer, akromegalinin karakteristik özelliği olan çıkıntılı bir alın ve çene ve daha kalın dudaklar geliştirdi. Guinness Rekorlar Kitabı, Adam Rainer’i tarihteki “en değişken boy” olarak listeledi. Girişte hem cüce hem de dev biri olan tek kişinin kendisi olduğu yazıyor.

 

  1. Karl Koecher – 1934’te Karl Koecher, Çekoslovakya’da doğdu. Koecher 28 yaşındayken Çek istihbarat teşkilatına katıldı. . Koecher daha sonra CIA’da bir pozisyon elde etti ve SSCB için casus oldu. Sovyetler Birliği için CIA’ya giren birkaç kişiden biri. Hayatı hakkında büyük bir bilgi yüzdesi asla açıklanmadı. 1989’da Koecher’in Kadife Devrim’e dahil olduğu öne sürüldü, ancak iddiaları yalanladı. SSCB’de komünizmin çöküşünden sonra, hayatı hakkında çok az bilgi yayınlandı.

 

  1. Arnold Paole- 18. yüzyılın başlarında, güneydoğu Avrupa’daki insanlar vampirlerin varlığına inanmaya başladı. Özellikle Transilvanya’da toplum için büyük bir sorun olarak görülüyordu. İnsanlar mezarları kazmaya ve vampir olarak kabul edilen cesetleri sıraya koymaya başladılar.Raporda, Arnold Paole’nin cesedinin dört ayrı kişinin ölümünden sorumlu olduğu belirtildi. Cesedi çıkarıldı ve “gözlerinden, burnundan, ağzından ve kulaklarından taze kan ile oldukça eksiksiz ve bozulmamış” bulundu. Buna dayanarak, Paole’un bir vampir olduğu sonucuna varıldı. Kalbi kazıklanmış ve vücudu yandı.

 

  1. Alexander Solonik – 1960 yılında Alexander Solonik Rusya’da doğdu. 1980’lerin sonunda tecavüzden tutuklandı ve hapse gönderildi. Cezaevinde, polisle ilişkisi nedeniyle ölüme hedef oldu. Nisan 1990’da hapisten kaçtıktan sonra Solonik, tarihteki en kötü şöhretli Rus suikastçılarından biri oldu. Çok sayıda organize suç figürünü öldürdü ve “Büyük İskender” ve “Superkiller” lakaplarını kazandı. Solonik’in öldürüldüğü kişilerin tam sayısı, hayatını çevreleyen birçok ayrıntıyla birlikte bir muamma. 1990’ların başında, iki taraflı ateş etme yeteneğine sahip, ölümcül bir kiralık katil olarak ün kazandı. O zamandan beri hiç haber alınmadı ve Solonik’in suç şebekesinin 1990’ların ortalarında gerçek etkisi hala bilinmiyor.

 

6.Sergei Tretyakov-Sergei Tretyakov, Ekim 2000’de Amerika Birleşik Devletleri’ne sığınan bir Rus casusuydu. Rusya’da bulunduğu süre boyunca, Tretyakov, Rus istihbarat teşkilatında (SVR) bir albaydı ve New York’ta ve Birleşmiş Milletler. 1997’den başlayarak, Tretyakov çifte ajan oldu ve Amerikalılara sırları aktarırken, Sergei Tretyakov da Aktif Önlemler olarak bilinen Rus savaş programını ifşa etti. Program, dünya olaylarını etkilemek için yanlış bilgi, propaganda, aldatmaca ve siyasi zulüm kullanıyor. Aktif Önlemler, “Sovyet istihbaratının kalbi ve ruhu” olarak adlandırıldı ve ABD’yi itibarsızlaştırmak için kullanılıyor. 13 Haziran 2010’da Sergei Tretyakov, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki evinde öldü. Doktor, bir et parçası boğulduktan sonra boğulduğunu bildirdi. Ancak, SVR (Rus İstihbarat Hizmetleri) tarafından öldürüldüğü yönündeki söylentiler devam ediyor.