FLOZOF Dergisi’nin 2. Sayısı Yayınlandı!

Ankara Fen Lisesi bünyesinde hazırlamış olduğumuz FLOZOF dergimiz ilk sayısı ile yayında. Dergimizi okurken bir yandan bilimsel bilgileri eğlenerek öğrenecek, diğer yandan sanat, felsefe ve edebiyata da doyacaksınız. Bu eğlenceli okuma serüvenine sizde katılmaya ne dersiniz?

Dergimizin içeriğinde neler mi var?

Öncelikle Ağustos ayındaki önemli günleri öğrenebileceğiniz bir köşemiz bulunuyor. Sonrasında birbirinden güzel fotoğraflarla gözlerinize renk katarak yolculuğunuz devam edecek. Ardından bu ay içinde gerçekleşmiş olan en önemli bilimsel bulgulardan biri olan “Hücre Dışında Dolanan  DNA”lar hakkında bilgilere ulaşabileceksiniz. Gökyüzü severlerin kesinlikle ilgisini çekecek olan “Bu Ay Gökyüzü” kısmı ile sizi bilgilendirecek.

Dünya’nın ileri gelen üniversitelerini tanıtacağımız bölümün bu ayki konuğu “Massachusetts Teknoloji Enstitüsü”. Üniversite hakkında detaylı bilgileri sizin için derledik. Bunun yanında günümüzde çok tartışılan bir konu olan uzaylıların nerde olduğuna cevap verebilecek bir teori olan “Karanlık Orman Teorisini” sizler için detaylıca anlattık. Daha sonra teknoloji, sanat, fen ve matematik gibi birçok alanda bilimsel ve ilginç bilgiler ile yeni bilgilere ulaşmanıza yardımcı oluyoruz.

Okulumuzun ilk mezunlarından olan Güneş Caner’in hem kendi okulumuzda yaşadığı anıları anlattığı hem de sizin için bir hayat rehberi olabilecek yazısı ile devam eden eğlenceli yolculuğumuz arkasından ilk sayımız ile seri olarak başlattığımız “Geçmişten Günümüze Genetik” bölümümüz ile genetiğin derinlerine inebileceksiniz. Devamında gelen müthiş bir kitabın tanıtımını içeren bölümümüz sizi hem eğlendirecek hem de seçtiğimiz kitap hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacak. Bu ay sosyal medyada olan olaylar ile ilgili bilgiler veren dergimiz sosyal hayattan kopmamanız konusunda size destek sağlıyor. Muhteşem iki film ve bir belgesel önerisi ile yeni ufuklara yelken açmanızı teşvik ediyoruz.

Yazılım dünyasına girmek isteyenler ve  yazılım teknolojilerini merak edenler için ilk sayımız ile başlattığımız yazılım eğitimi serimiz bu sayımızda da “Python Yazılım Dili Eğitimi” ile devam ediyor. Devamında dergimiz sanat,ekonomi,,edebiyat ve tarih alanında birbirinden ilginç bilgiler öğrenebileceğiniz yazılarla devam ediyor ve bu sayede tek bir alan ile ilgili değil her alan hakkında bilgilere sahip olabileceğiniz bir yolculuk hazırlamış oluyoruz. Türk bilim insanlarını daha yakından tanıtmak, onlardan esinlenip örnek almak isteyen gençlere faydalı olmak amacıyla hazırladığımız bölümün bu ayki konuğu Covid19 salgınında Dünya’nın en çok konuştuğu kişilerden biri olan “Özlem Türeci”. Bunun yanında matematik dünyasındaki önemli isimlerden biri olan ve özellikle “Topoloji” alanında önemli çalışmaları olan Selman Akbulut’la yaptığımız röportaj ile onun hayat tecrübeleri ve uğraş alanı ile ilgili önemli bilgileri sizler için hazırladık. Sudoku bulmacamız ile beyninizin sınırlarını zorluyoruz. Günlük plan yapmayı sevenler için, günlük işlerini planlayabilecekleri güzel bir plan örneğimiz bu ay dergimizde yer alıyor.

Birbirinden güzel konuları içeren dergimizin ikinci sayısına https://online.flippingbook.com/view/729045757/ adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca eğlendirerek öğreten paylaşımlarımız için Instagram hesabımız “fl_ozof”u takip etmeyi unutmayın.

Soru ve önerileriniz için  Instagram hesabımız üzerinden veya [email protected] adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla…   FLOZOF Ailesi