İstanbul’da Kitap Okunacak En İyi Mekanlar

Kitap okumak bir hobi olmanın çok ötesinde bir hayat biçimidir. Günün farklı saatlerinde, farklı mekanlarda kitap okumayı bir alışkanlık haline getirmiş ve yaşamının bir parçası yapan çok sayıda birey var. Herkes kendine has alışkanlıkları ile kitap okuyor olsa da genel itibari ile daha sakin, sessiz ve konsantrasyonunu üst seviyede tutacak mekanlar tercih edilebiliyor. İstanbul gibi kalabalık bir kentte de kitabınızı okuyabileceğiniz sakinlikte mekanlar bulmanız mümkün. Gelin hep birlikte en iyi kitap okunacak yerlere bir bakalım.

Parklardan başlayalım

İstanbul’un çeşitli yerlerine yayılmış durumda olan ve rahatlıkla ulaşabileceğiniz çok sayıda park ve bahçe var. Eğer hava güzelse yanınıza içecek ve atıştırmalık bir şeyler alabilir ve bu açık hava mekanlarından birinde kitabınızı okuyabilirsiniz. Moda Çay Bahçesi, boğazın her iki yanındaki sayısız mekan, Ulus Parkı, Fenerbahçe Parkı, Maltepe sahil, Yenikapı sahil, Emirgan Korusu, Otağtepe gibi çok sayıda mekandan birini seçebilir, bir yandan açık havanın ve güneşin keyfini sürebilir diğer taraftan da kitabınızı okuyarak güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Kütüphaneleri de unutmayalım

Kitap okumak denilince akla ilk gelen yerlerden biri; kuşkusuz kütüphaneler olur. İstanbul’un her köşesinde küçüklü-büyüklü ziyaret edebileceğiniz ve kitap okumak için aradığınız sessiz ortamı bulabileceğiniz bu kütüphanelerde, araştırma yapmayı arzu ettiğinizde sınırsız bilgiye ulaşmanız da cabası. Beyazıt Devlet Kütüphanesi, Atatürk Kitaplığı, Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi, Merkezefendi Millet Kıraathanesi (Merkezefendi Şehir Kütüphanesi), Alman Arkeoloji Enstitüsü Kütüphanesi, Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi, SALT Araştırma ve Yapı Kredi Sermet Çifter Araştırma Kütüphanesi gibi yerlerden birine üye olabilir ve kitap okumak arzu ettiğiniz bu mekanları tercih edebilirsiniz.

Kafeleri de tercih edebilirsiniz

Son dönemde hızla yükselen bir popülerliğe ulaşan kahve kültürü ile yaygınlaşan kafeler de kitap okumak için uygun yerler olabilir. Bazı kafeler kitap okumak için özel olarak tasarlanıyor ve bunun için ziyaretçilerine küçük kütüphaneler bile sunuyorlar. Birçoğu sessiz ve sakin mekanlar olarak ön plana çıkan bu kafelerde siz de günün yorgunluğunu atabilir ve keyifli vakit geçirerek kitabınızı okuyabilirsiniz. İstanbul’un farklı mekanlarında bulunan Fil Books, M.O.C., Akademi 1971, Page Cafe Gallery, Minoa Cafe, Fahriye Abla, Penguen Kültür, Salt Galata bu kafelerden yalnızca birkaçı…