Dünyanın Herhangi Bir Yerinden Yapabileceğiniz 10 Meslek

Evden çalışmak, hatta dünyayı dijital bir göçebe olarak çalışmak isteyenler için internetin yükselişi ile birlikte sunduğu birçok fırsat var.  Bugün, nerede yaşarsanız yaşayın veya geçmişiniz ne olursa olsun, çeşitli yollarla çevrimiçi olarak sağlıklı bir miktar para kazanabilirsiniz.

Şirketler artık uzaktan çalışacak eleman arıyor

Bu mesleklerden bazıları daha fazla el becerisi gerektirirken, bazıları ise kararlılık gerektirir. Ancak, evden veya uzak bir yerde sahilde çalışmak, uydurma bir durum değildir. Hayatın her kesiminden insanlar, kendi patronları olmanın getirdiği faydaların ve özgürlüğün tadını çıkarmak ister.

Elbette, bu biraz ciddi disiplin gerektiriyor. Tam zamanlı bir işi bırakma hevesi veya gerçeklik ortaya çıktığında, iki yakayı bir araya getirmeniz gerekeceği anlayışı ortaya çıkmaya başlar. Ve bazı ciddi hedefleriniz yoksa, etkili zaman yönetimi becerili değilseniz ve nasıl başarılı olmanız gerektiğine dair derin nedenleri bilmiyorsanız, zorlu bir mücadeleye giriyorsunuz demektir.

Ne yapmaya karar verirseniz verin, girdiğiniz meslek veya üstesinden gelmeye karar verdiğiniz iş ne olursa olsun, çok fazla değer katmaya odaklandığınız sürece başarılı olacaksınız. Gerçek şu ki, çoğu insan en yüksek getiri için en az işi yapmaya çalışır. Çalışan zihniyet budur. Girişimcilerin bunun tam tersini düşünmesi gerekir.

Uzaktan yürüteceğiniz meslekte başarılı olma konusunda ciddiyseniz, o zaman sadece değer katmakla kalmaz, aynı zamanda muazzam bir miktar katma değere ihtiyaç olacaktır. Başkaları için yolunuzdan çekilirseniz, insanlar fark edecektir. Ancak tam tersi yaklaşımı kullanırsanız, uzaktan yapacağınız işteki başarı şansınıza da veda etmeniz gerekir.

     1. Web Geliştiricisi

Senior .NET Developer İş İlanı - Yazılım Geliştirici İş İlanları

Günümüzde, web geliştirme konusunda çok sayıda araç olsa da, sıfırdan kodlama yapabilmenin ve çeşitli amaçlar için zengin özellikli uygulamalar geliştirebilmenin yerini hiçbir şey alamaz. Ayrıca, bu alanda uzmanlaşırsanız, yüklü miktarda paralar kazanabilirsiniz.

      2. Sanal Eğitmen

Canlı Sanal Sınıf – spt.com.tr

Skype ve Facebook Messenger üzerinden eğitmenlik yapmak, dünyanın dört bir yanındaki öğrencilere bir şeyler öğretebilmek için gerçek ve uygulanabilir bir fırsattır. Asıl güzel olan, videolu sohbetin birçok platformda patlamış olması sayesinde aynı odada bulunmanıza gerek olmamasıdır. Bir dil, müzik aleti çalmak, hatta matematik, fen, tarih gibi konularda kolayca öğretmenlik yapabilirsiniz.

      3. Çeviri Hizmetleri

Cem Tercüme Bürosu | Çeviri Bürosu | Yeminli Tercüme Hizmeti

Birden çok dil biliyorsanız, çeviri hizmeti yapmayı düşünebilirsiniz. Dünyadaki şirketler ve profesyonel girişimciler sürekli çeviri hizmetlerine ihtiyaç duyuyorlar. Profesyonel bir internet sitesi oluşturun ve bu işte uzun vadede başarılı olmak istiyorsanız birkaç büyük referans edinin.

     4. SEO veya SEM Uzmanı

SEO ve SEM nedir? - Dijital Pazarlama Uzmanı

Son dönemlerde oldukça popüler olan bu meslekte, arama motoru optimizasyonu (SEO) veya arama motoru pazarlaması (SEM) konusunda bilginiz varsa, başkalarına bu konuda hizmet sunabilirsiniz. SEO, çok fazla miktarda bilgi içeren ve insanların, düzene koymayı bilen insanlar için yüklü miktarda para ödediği çok karmaşık bir alandır. SEM, PPC(tıklama başı ödeme (pay-per-click)) ve Facebook, Google ve Youtube gibi ücretli reklamları yönetmektir. İkisi de çok kazançlı alanlardır. Size yardımcı olabilecek iyi bir kurs ya da kuruluş bulabilirsiniz.

     5. Grafik Tasarımcı

Grafik Tasarım Nedir? | SmartPro Bilgisayar Akademisi

Günümüzde başarılı bir grafik tasarımcı bulmak oldukça zor. Ancak bu, her zaman ve gelecekte ihtiyaç duyulacak bir yetenektir. Bir grafik tasarımcı olarak, logolar, el ilanları tasarımı, kartvizitler vb. gibi konularda uzmanlaşarak önemli miktarda gelir kazanabilirsiniz. Pazar rekabetçi olsa da, insanlar iyi grafik tasarımcılar için yüklü miktarda para ödemeye her zaman istekli olacaklardır.

     6. Muhasebeci veya Sayman

Muhasebe Nedir ? Muhasebe Türleri Hakkında Genel Bilgiler | Sistembul

Sayılarla uğraşmayı seviyorsanız, evinizden kolayca yapabileceğiniz bir iş de muhasebeci veya sayman olmaktır. Özel müşterileriniz olabilir veya büyük bir şirket için çalışabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış. Yaptığınız işte iyi olduğunuz sürece, dünyanın her yerinden bu işi yapabilirsiniz.

     7.Video Editörü

Video Editörü Özellikleri - Kurtuluş KARA

İnternet kullanımı geliştikçe ve küresel bağlantı oranı arttıkça, videolar hemen hemen her platform için bir merkez haline gelmektedir. Tecrübeli bir video düzenleyicisi olmak, bu güçlü aracı kullanarak uzaktan yürütebileceğiniz sürdürülebilir bir iş yaratmanıza yardımcı olur.

     8. Sanal Asistan:

Sanal Asistan İş Fikri | Kobi Vadisi

Hangi ülkeden olduğunuza bağlı olarak değişebilir ancak sanal asistan olmak gelir durumu olarak bakıldığında kazançlı bir iş olabilir. Çok büyük bir kazanç getirmese de, bu bir başlangıç. Tam zamanlı işinizden yeni ayrıldıysanız ve çok fazla teknik bilgi gerektirmeyen bir girişim arıyorsanız sanal asistanlıkta şansınızı deneyebilirsiniz.

     9. Franchise Sahibi

Franchise sahibi olmadan önce bilmeniz gereken 7 şey - egirişim

Bazı bayilikler evden ya da bulunduğunuz başka bir yerden yönetilebilir. Çok küçük masraflarla ve fiziksel bir yere ihtiyaç duyulmadan işletilebilen bir dizi ev-tabanlı bayilikler bulunmaktadır. Bunların çoğu, pazarlama alanındadır ve tek yapmanız gereken sizin ihtiyaçlarınıza uyan doğru bayiliği bulup onunla işe koyulmaktır. Bunlar, aynı zamanda fiziksel bir konumu olan bayiliklerden daha düşük ön maliyetlere sahiptir.

    10. Veri Girişi İşleri

Veri Elemanının Niteliği Nedir? - E-Ticaret Sözlüğü 

İş yerine gitmeden gelir elde edebileceğiniz sabit bir işiniz olmasını mı istiyorsunuz? Bir sürü şirket ya da profesyoneller için veri girişi uzmanı veya serbest çalışanı olabilirsiniz. Veri girişi yapan büyük bir şirket için uzaktan çalışabilirsiniz. Fakat bunun için hassas ve verimli çalışmak gerektiğini de aklınızdan çıkarmayın.

Kaynak : https://www.entrepreneur.com/article/297308