Paradan Daha Çok Değer Vermemiz Gereken 5 Şey

Yaşadığımız gelecek kaygısı ve ekonomik problemler nedeniyle para kazanmak birçoğumuz için tek amaç haline geldi.

Bir birey olarak, büyük miktarlarda para kazanmak için çok fazla zaman ve enerji harcıyorsunuz. Para kazanmak, sizin ve sevdikleriniz için  önem taşımaktadır.

Ancak bazı şeyler paradan daha önemlidir ve onları görmezden gelmek paranızı değersiz kılar. İşte günlük işlerinizde paraya göre öncelikli olması gereken ilk beş şey;

1. İnancınız

9 Adımda Kendinize Olan İnancınızı Geliştirin | Olay Gazetesi Turkish Newspaper in London

Burada bahsedilen dini inanç değildir. Bahsettiğim inanç, kendinize, hayalinize ve işinize olan inancınızdır . Bu inanç olmadan ürününüzün veya hizmetinizin ne kadar iyi olduğu önemli değildir.

İnanç, sizi ayakta tutar. Size ilerlemeniz için bir yol sunar. Ancak bu inanç kalmadığında para veya başka şeyler de önemini yitirir.

İşleri kendi yönteminizle yapmayı mı tercih ediyorsunuz? Kendinize ve işinizin her yönüne inanmalısınız. Elbette, işleri nasıl yapacağınıza dair ince ayarlar yapacaksınız, ancak bunu yaptığınız için yaptığınız şeye inandığınız ve daha iyi yapmak istediğiniz için yapacaksınız.

2. Sağlığınız

SAĞLIKLI OLMAK GERÇEKTEN ÇOK MU ZOR?!

Eğer başarılı olmak istiyorsanız sahip olmanız gereken ilk şey zeka değil sağlığınızdır. Her gün, tüm gün işiniz üzerinde çalışmazsanız, işin başarısız olacağını düşünmenize neden olabilir.  Güçlü ve keskin bir zihin, güçlü ve keskin bir vücuda ihtiyaç duyar. Bu sebeple yediklerinize dikkat edin ve sağlığınıza zararlı alışkanlıklardan uzak durun. En sevdiğiniz sporu yapın. Bir vücut geliştiricisi olmanıza gerek yok, sadece hedefler belirleyin, onlara ulaşın ve gerçekleştirdikten sonra yeni hedefler belirleyin.
İşinizin size mümkün olan en iyi şekilde ihtiyacı vardır bu sebeple kendinize özen göstermeniz gerekir. Proaktif olun ve doktora gidin. Kendinize iyi bakarsanız, böylece net düşüncelere sahip olur ve ekibinizi, işinizi başarı dolu bir geleceğe götürebilirsiniz.

3. Aileniz

Aileniz hakkında bilmedikleriniz

Çoğu insan gelecekteki ailesine iyi bir yaşam iyi bir hayat vermek ister. Çocuklarımız daha iyi şartlarda yetişsin, hatta bizim sahip olamadığımız her şeye sahip olabilsin diye uğraşırız.
Eğer bir aileye sahipseniz ve onlara iş nedeniyle yeterince zaman ayırmıyorsanız bu çok çalışkan olduğunuz anlamına gelmez. Bunun nedeni, zaman yönetimi, üretkenlik ve sınırlarınızı belirleme konusunu yapamıyor oluşunuzdur. Alışkanlıklarınızı düzenleyip veya değiştirdiğinizde, gerçekten yüksek bir performans gösterdiğiniz zaman daha fazla para kazanır ve aileniz için daha fazla zaman yaratmış olursunuz.
Aynı şekilde anne ve babamıza da yeterince zaman ayırmamız gerekir. Sevdiklerimizle zaman geçirmek kazanılan paradan çok daha önemlidir. Onlar bizim her zaman sonsuz destekçimiz ve ilham kaynağımızdır. Onları kaybetmeden kıymetlerini bilin.

4. Deneyimleriniz

Deneyimleriniz Değer Katsın Ruhunuza – Yuvaya Yolculuk Dergisi

Sadece bir yaşam hakkımız var, etrafımızda başka bir yol yok. Her gün masa başında oturmak bir anlam ifade etmez, hayatı dolu dolu yaşayabilmemiz gerekiyor.
Spontane olmaktan korkmayın. Seyahat fırsatlarından yararlanın. Bazı insanları banka hesabınızla etkileyebilirsiniz ancak deneyimler ile ilgili hatıralar ve hikayeler hayatınızı zenginleştirir ve size paranın veremeyeceği tatmin hissini verir.
Ekstra bir bonus olarak, ayrıca deneyimler size iyi hikayeler vermekten daha fazlasını yapar. Size iyi fikirler verirler. Dünyaya bakış açınızı değiştirir, uzun zamandır yaşadığınız sorunlara yaklaşımınızı iyileştirirler.

5. Mirasınız

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Çocuğunuza Mirasınız Olarak Kalacak Mı?

Öldükten sonra insanlara bırakabileceğiniz tek şey mirasınızdır. Sevdiklerinize yığınla para bırakabilirsiniz ama asıl mesele nasıl hatırlandığınızdır, onları etkileyecek olan yaşarken olduğunuz kişidir.
Mirasınıza işiniz kadar zaman ve enerji ayırın. Dünyaya değer ve neşe kattığınız için hatırlanmak istiyorsanız, banka hesabınıza bakmaktan daha fazlasını yapmalısınız.
İnsanları önceliğiniz yapın. Onlara nezaketli ve şefkatli davranın. Yardım kuruluşlarına cömertçe bağışlar yapın. Eğer birinin konuşmaya ihtiyacı varsa onu dinleyin.
Böylece öldüğünüzde insanların sizin hakkınızda ne konuştuklarından endişelenmeyeceksiniz. Hem günlük yaşamınızda hem profesyonel hayatınızda başkalarının sizin fikirlerinizi ilke edindiğini bilerek memnun olacaksınız. Bu, bence hayattan isteyebileceğimiz en güzel şey.

Para, sağlığınıza, mirasınıza ve ailenize bakmanızı kolaylaştırır. Deneyimlere kapı açar ve inancınızı canlı tutmanıza yardımcı olur. Bununla birlikte, para bunların hiçbirinin yerini alamaz, bu yüzden memnuniyetinizi paraya bağlamayın. Muazzam miktarda para kazanmak için çok çalışın, sonra onu harika bir hayat yaşamak için kullanın!…

Kaynak : https://www.entrepreneur.com/article/339441