Tarih Boyunca Meydana Gelen “Kelebek Etkisinin” En Büyük Örnekleri Nelerdir?

Bunun “tarihin en iyisi” olup olmadığını bilmiyorum ama:

1900 yılında, Hershel Geguzin adlı Litvanyalı bir adam Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etti. 119 yıl sonra Kylie Jenner dolaylı bir sonuç olarak milyarder oldu.

Hershel Geguzin, New York’a geldiğinde 10 yaşındaydı ve Brooklyn’de pantolon ütüsü yaparak çalışmaya başladı. Adını Harry F. Gerguson olarak değiştirdi, ancak kendisini Çar II. Nicholas’ın yeğeni “Prens Michael Dimitri Alexandrovich Obolensky-Romanoff” olarak tasarladı. Elbette doğru değildi, ama bu hayattan daha büyük bir kişiliğe sahipti.

Bu göçmen pantolon baskı makinesi gibi daha iyi şeyler yapmak zorunda kaldı ve Michael Romanoff’un bir adıyla anlaşarak sonunda bir restoratör oldu, Beverly Hills’e taşındı ve iki restoran kurdu. “Mike Romanoff’s” restoranı 1941’de 326 North Rodeo Drive’da açıldı.

1962’de Romanoff, restoranın oturduğu mülkü The Daisy adlı mülkte bir gece kulübü açan Jack Hanson adlı bir adama sattı.

Daisy çok popüler bir özel diskotekti ve çok ünlü yıldızları kendine çekiyordu.

1977’de Almanya doğumlu 18 yaşında bir kız garson olarak çalıştığı ilk gün için içeri girdi. Adı Nicole Brown’dı.

Aynı yıl daha sonra NFL yıldızı OJ Simpson The Daisy’yi ziyaret etti. Evliydi, ama yine de Brown ile flört etti ve onunla sekiz yıl sonra evliliğe yol açacak bir ilişkiye başladı.

Hepimiz ilişkinin nasıl bittiğini biliyoruz.

Simpson, arkadaşı Robert Kardashian’ı cinayet davasında ceza savunma avukatlarından biri olarak seçti. Bu Kardashian’ı ulusal öneme getirdi.

Şubat 2007’de, Robert’ın kızı Kim, 2002’de yapmış olduğu sızdırılmış bir video kasetinde göründü. Bu, onu ulusal üne kavuşturdu.

Daha sonra 2007’de Kim ve kız kardeşleri, annesi Kris Jenner, üvey ebeveyni Caitlyn Jenner, kardeşleri Kourtney, Khloé ve Rob Kardashian ve üvey kız kardeşleri Kendall ve Kylie Jenner, popüler kültür ikonlarına döndüler.

Bu da Kylie’yi tırnak cilaları, giyim, kozmetik ve cilt bakım ürünleri gibi ürün serilerini onaylama ve geliştirme kariyerinde başlattı. Aynı zamanda sosyal medyadaki en önemli etkileyicilerden biri oldu.

Mart 2019’da o kadar büyüdü ki Forbes onu dünyanın en genç milyarderi ilan etti.