Film Önerisi: Knives Out

Rian Johnson’un yazdığı ve yönetmenliğini gerçekleştirdiği Knives Out (Bıçaklar çekildi), Gizem,Polisiye,Komedi türünde bir yapıt olarak karşımıza çıkıyor. Başarılı oyuncu kadrosunda: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Don Johnson, Michael Shannon, Katherine Langford, Lakeith Stanfield, Jaeden Martell ve Christopher Plummer bulunuyor.

Knives Out’un hikayesi izleyicinin zihninde yaklaşık 2-3 kere dönüşüme uğruyor. Olayların nasıl gerçekleştiğini ilk yarıda izleyiciye sunan film, hikayenin devamını merak ettirerek izleyiciyi ekranda tutmayı başarıyor.

Filmden bir kare.
Film, Zengin ve ünlü bir yazar olan Harlan Thrombey’in seksen beşinci yaş gününde odasında ölü bulunması ile başlıyor. Kendi boğazını keserek ölmüş olan Harlan’ın intihar ettiği düşünülse de; polisler olayı araştırmak için Harlan’ın malikânesinde beraber yaşadığı ailesinin ifadelerini alır. Soruşturmaya sonradan dahil olan dedektif Benoit Blanc yavaş yavaş huzurlu görünen aile ortamının hiç de öyle olmadığını anlar. Aile içinde bir cinayete sebebiyet verecek derecede çıkar çatışmaları ve açığa çıkmamış sırlar bulunduğunu keşfeder. Dava ilerledikçe olaydaki cinayet şüphesi artar ve herkes gerçek yüzünü göstermeye başlar.

Filmden bir kare.