Kediler İnsanlara Neden Vurur?

Kedilerin neden belirli davranışlar sergilediğini anlamaya çalışırken aklınızı kaybedebilirsiniz. Neden şefkati davet ediyorlar, sadece onu bir pençe ve diş parıltısıyla selamlamak için? Neden lavaboda takılmayı seviyorlar? Onları korkutan salatalıkta ne var? Ve neden kediler, bir yumruk yumruğunun türler arası versiyonunda insan arkadaşlarıyla kafa kafaya çarpmayı sever?

Sen Aslında Kimsin? - onedio.com

Pek çok kedi alışkanlığının aksine, bunun nispeten net bir açıklaması var. Kedilerin alınlarında feromon salgılayan koku bezleri vardır. Kediler, dost canlısı yaşam formlarını tanımak için kokular kullandıklarından, kafasını seninkine vuran bir kedi, bu feromonları size aktarır ve temelde sizin sürünüzün bir parçası olduğunuzu gösterir.

PetVet | Kedilerde Davranış Bozukluğu (2/3) İnsanlara karşı saldırganlık: Kedilerin saldırgan olması normal midir?

Bu eylem aslında “kafa vuruşu” olarak bilinir, kafa sallama değil ve tipik olarak bir kedi kolonisinin liderleri için ayrılmıştır. Ayrıca bacağınıza veya kolunuza da vurabilirler.

Bunu biraz aşağılayıcı olarak algılasanız da – bir kedinin sizi kendi bölgesi olarak işaretlemesi – bundan daha şefkatlidir. Kediler, yalnızca hedeflerini sevdiklerinde vurma eğilimindedir. Sevgiye karşılık vermek için geri çekilebilir veya onları okşayabilirsiniz.