Köpeklerin Neden Bıyıkları Vardır?

Pek çok köpek sahibi için bıyık, evcil hayvanlarının yüzündeki bir başka sevimli özelliktir. Yıllar boyunca yetiştiriciler tarafından seçilen bazı özelliklerin aksine, bir köpeğin bıyıkları, köpeklerin dünyayı nasıl algıladıkları için çok önemli olan önemli bir amaca hizmet eder.

 

Live Science’a göre, bir köpeğin ağzındaki ve kaşlarındaki bıyıklar veya vibrissae, vücudunun geri kalanını kaplayan tüylerden farklıdır. Bu kıllar uzun ve sert olmalarının yanı sıra derinin derinliklerindeki sinir dolu foliküllerde köklenir. Bir bıyık, yemek kasesi veya bir kişinin eli gibi bir şeye sürtündüğünde, duyusal bilgiyi beyne ileterek köpeğin önünde ne olduğunu değerlendirmesine yardımcı olur.

Köpeklerin neden bıyıkları vardır? - Bıyıkları ne işe yarar? - yadost.org.tr

Bir nesneye dokunmasa bile, bıyıklar yine de yararlı ipuçları alabilir. Havadaki küçük hareketleri kaydedecek kadar hassastırlar, bu da köpekleri yakındaki tehditlere karşı uyarabilir.

 

Köpekler ve insanlar çevrelerini farklı şekillerde hissederler. Köpekler aslında siyah beyaz görmese de, insanlardan daha az renk algılarlar ve görüşleri o kadar keskin olmayabilir. Dokunma da dahil olmak üzere bu gerçek kör noktaları diğer duyular oluşturur. Köpekler, bıyıklarını kullanarak karanlıkta daha iyi gezinebilir, küçük alanların boyutlarına karar verebilir, tehlikeden kaçınabilir ve avlarını izleyebilir. Evcil hayvanınız hayatta kalmak için onlara ihtiyaç duymasa bile, yine de iletişim kurmak için onu kullanabilir. Bir köpeğin bıyıkları kıllanıp ileriye dönük olduğunda, bu onların kendilerini tehdit altında hissettiklerinin bir işaretidir.