Ölümünüze Sebep Olabilecek Ve Aşmamanız Gereken İlginç Sınırlar

Hepimiz cıva gibi zehirlerden uzak durmayı biliriz, çünkü 200 miligramlık dozu bizi öldürmeye yeter. Öte yandan 1 gram buharlaştırılmış polonyum 50 milyon insanı öldürebilir. Fakat 70 fincan kahvenin 70 kiloluk bir insanı öldürecek kadar kafein içerdiğini biliyor muydunuz? Bu miktarda ki kafein kalp çarpıntısına hatta durmasına sebep olabilir.

 

Alkolü çok mu seviyorsunuz? Arka arkaya 13 shot ölümcül olabilir. Alkol yatıştırıcı bir madde olduğu için beyinde ki temel hayat fonksiyonlarını kontrol eden yani nefes ve kalp ritmini belirleyen bölgeler kapanmaya başlar.

 

Çok fazla sıvı tüketimi de tehlikeli olabilir. Bunun için oldukça fazla sıvı tüketmeniz gerekir, 6 litrelik su tüketimi beyin hücrelerinin şişmesine yol açar. Bu da baş ağrısına, felce, komaya ve aşırı durumlarda ölüme sebep olabilir.

 

Eğer su içmeyi bıraksaydınız veya aşırı tuz tüketseydiniz, hücreleriniz küçülmeye başlardı ve hipernatremi olarak bilinen durum oluşurdu. En sevdiğiniz baharatı 48 yemek kaşığı yemekte bu tepkimeyi tetiklemeye yeter. Bu da felce, komaya, hatta ölüme sebep olabilir.

 

Kafanızı suyun altına sokarsanız veya nefesinizi tutarsanız 4 dakikalık oksijensizlik şiddetli beyin hasarına sebep olur ve 6 dakika içinde ölmüş olursunuz. Fakat, bazı özel durumlarda, serbest dalışçılar nefeslerini 20 dakika tutabilmişlerdir.

Kiraz da sizi oksijenden mahrum bırakabilir. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Eğer bir kiraz çekirdeğini yutarsanız, fazla endişelenmenize gerek yok. Sadece kiraz çekirdeklerini ısırmayın.

Bir veya iki kiraz çekirdeği sizi öldürecek kadar siyanür içerir. Bu siyanür iyonları Cytochrome C Oxidase enzimini içerir. Bu hücrelerinizin oksijen kullanımını engeller.

Oksijen eksikliğinden bahsetmişken, deniz seviyesinden 2438 (8000 ft) metre yükseklikte vücutlarımız sınırlı oksijen iklimine uyum sağlayamaz. Bu dağcılıkta “ölüm bölgesi” olarak bilinir.

Sadece çok uzun boylu olmakta sizi öldürebilir. 1930’larda, Robert Pershing Wadlow 273 cm uzunluğa ulaştı. Bu boy dolaşım sistemine aşırı baskı yaptı, kemiklerine yapısal baskı uyguladı ve 22 yaşında öldü.

Araştırmacılar 152 cm üzerindeki boylarda, fazladan her 2.5 cm hayatınızdan 1.3 yıl kısalttığını tahmin ediyor.

Eğer evcil hayvanınızın ömrünü kısaltmak istemiyorsanız, ona çikolata vermemeniz gerektiğini duymuşsunuzdur. Aynı kimyasal, Theobromine bizi de öldürebilir. Fakat vücutlarımız Theobromine maddesini metabolize etmede daha etkilidir.

Kilogram başına 1000 miligram insanlarda ölümcül dozdur. Buda tek seferde tam 85 çikolata barı yemek demektir.

Kafanız güzelken marijuana yemek isteyebilirsiniz, fakat ölüm tehlikesi yaşamak için 22 kilogram marijuana yemeniz gerekir.

Fakat marijuana içerek doz aşımı yaşamanız için gereken miktar komiktir, 15 dakika içinde 680 kilogram ot içmek ölümcül olabilir. Bu da aşırı marijuana tüketimiyle ilgili tek bir ölümün kayıtlara geçmemesini açıklar.

Müziği sonuna kadar köklemek eğlenceli olabilir ama 185 desibeli aşmamalısınız. Bunun sebep olduğu hava basıncı ciğerlerinizi patlatmaya veya damarınızda bir pıhtı oluşturup kalbinize gitmesine sebep olabilir. Komşularınızı da bütün gece uyanık tutar.

Vücudun uykusuz ne kadar dayanabileceği belirsiz iken, farelerde ki uykusuzluk deneyleri 2 hafta uykusuz yaşayıp öldüklerini göstermiştir. İnsanlarda ki dünya rekoru ise 11 gündür. Şaşırtıcı biçimde uyku düzeni sağlandığında kalıcı bir etki görülmemiştir.

Kaynak