Mehmet Selim Kiraz kimdir, nereli? Savcı Mehmet Selim Kiraz hayatı…

Mehmet Selim Kiraz aslen nereli? Savcı olarak görev yapan Mehmet Selim Kiraz, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki makam odasında terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından şehit edildi. Hayatını kaybettiğinde 46 yaşında olan Savcı, evli ve iki çocuk babasıydı. İşte, Savcı Mehmet Selim Kiraz biyografisi…

MEHMET SELİM KİRAZ KİMDİR?

Kiraz, Siirt’e bağlı Karaboğaz köyünde, 1969 yılında, 6 çocuklu Hakkı ve Saadet Kiraz çiftinin tek erkek evladı olarak dünyaya geldi.

Mersin İmam Hatip Lisesi’nde okuduğu sırada, aynı zamanda terzi çıraklığı yaparak aile bütçesine katkı sağlamaya çalıştı. Terzi çıraklığı ve okulu bir arada yürüten Kiraz, mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Hukuk fakültesinden 1994 yılında mezun oldu, 1995 yılında hakim adayı olarak Mersin’de göreve başladı. Kiraz, sırasıyla Erzincan, Çayır, Karaman, Kazım Karabekir, Iğdır ve Osmaniye cumhuriyet savcılıkları görevini yürüttü. 2010 yılında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Kiraz, burada 4 yıl görev yaptıktan sonra 2014 yılında HSYK yaz kararnamesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına tayin edilerek, Memur Suçları Bürosu’nda görevlendirildi.

Hat sanatına olan ilgisiyle de bilinen 2 çocuk babası Kiraz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığındaki görevini yürütürken, 31 Mart 2015 tarihinde avukat gibi hareket ederek adliyeye giren terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından çalışma odasında görevi başında şehit edildi.