Steve Jobs Hakkında 10 Büyüleyici Gerçek

Bunu okuyorsanız, Steve Jobs’un çok meşhur bir şekilde geliştirdiği birçok üründen birini kullanmış olma ihtimaliniz yüksektir. 24 Şubat 1955’te doğan son teknoloji dehası, kişisel bilgisayarların görünümü ve hissi için standardı belirledi.

Jobs, 1976’da Apple’ı kurdu, 1985’te şirketten çıkarıldı ve 1996’da CEO olarak şirkete geri döndü. 2011’de nöroendokrin kanserden ölene kadar markanın yüzü olmaya devam etti. Modern dünyanın teknolojisi çok farklı görünebilirdi ve makinenin arkasındaki adam büyüleyici derecede karmaşık bir figürdü. Steve Jobs hakkında bilmediğiniz bazı gerçekler burada.

1. STEVE JOBS EVLAT EDİNİLDİ.

Steve Jobs, Apple II bilgisayarının 1977’de piyasaya sürüldüğü San Francisco’daki ilk West Coast Bilgisayar Fuarı’nda.
TOM MUNNECKE / HULTON ARŞİVİ / GETTY IMAGES

Steve Jobs halka açık bir şahsiyet olabilirdi, ancak özel hayatını gizli tutmaya her zaman dikkat etti. Jobs evlat edinildi ve biyolojik babası Abdulfattah Jandali Suriyeli bir göçmendi. Jandali’nin temasa geçme girişimlerini ve kendi kızı Lisa’nın babalığını yıllarca reddetti .

2. STEVE JOBS, ÜNİVERSİTEYİ TERK ETMİŞTİ.

Kimsenin size üniversite diplomasının profesyonel başarı için ön koşul olduğunu söylemesine izin vermeyin. İşler, işçi sınıfı bir geçmişe sahipti ve ailesinin yarattığı mali baskı nedeniyle sadece altı ay sonra Reed College’dan ayrıldı. Şaşırtıcı bir şekilde Jobs, Reed’de aldığı bir kaligrafi dersinin Mac bilgisayarlarda kullanılan en eski tipografiye ilham verdiğini yıllar sonra ortaya çıkardı .

3. STEVE JOBS, ÇALIŞANLARI ŞİRKET ÜNİFORMASI GİYMEK İSTEMEDİĞİ İÇİN İMZASI OLAN SİYAH BALIKÇI YAKA GİYMEYE BAŞLADI.

Apple’ın ürün tasarımının şıklığı Jobs’un tanınmış gardırobuna çevrildi. Jobs’un resimlerinin çoğu, onu kot pantolon ve spor ayakkabılarla birlikte siyah bir balıkçı yaka gösteriyor. Herhangi bir siyah balıkçı yaka giymedi – ünlü üst kısmı yenilikçi Japon tasarımcı Issey Miyake’ye aitti.

Jobs, 80’lerde Sony’nin Tokyo merkezini ziyaret ettiğinde ve çalışanların giydiği minimalist Miyake tasarımlı üniformalara hayran kaldığında üniforma giymeye başlamak için ilham aldı. Jobs üniformaları o kadar çok sevdi ki, Miyake’yi Apple için üniforma tasarlaması için görevlendirdi, ancak çalışanları bu fikirden nefret ediyordu. Miyake balıkçı yaka imzasını benimseyerek işler tehlikeye atıldı. Bunların yaklaşık 100’üne sahipti ve giydiği tam stil ölümünden sonra kesilirken, Miyake daha sonra beklenmedik moda etkileyicisine saygı duymak için benzer bir siyah balıkçı yaka çıkardı .

4. STEVE JOBS, BEKLEYEBİLECEĞİNİZ BAZI TEKNOLOJİK BİLGİLERE SAHİP DEĞİLDİ.

Apple’ın kurucu ortakları Steve Wozniak ve Steve Jobs, şirketin ilk günlerinde.
JUSTİN SULLİVAN / GETTY IMAGES

Meslektaşları için teknoloji dünyasını sonsuza dek değiştirirken, Jobs teknik becerisinden çok iş anlayışı ve yaratıcılığıyla tanınıyordu. Apple’ı Jobs’la kuran ve 1985’te istifa eden Steve Wozniak bir keresinde şöyle demişti : “Teknolojiyi bilmiyordu. Donanım mühendisi olarak hiçbir şey tasarlamamıştı ve yazılımı bilmiyordu. Önemli olmak istiyordu ve önemli insanlar her zaman iş adamlarıdır. Demek yapmak istediği buydu. ”

5. STEVE JOBS’UN İLK BİLGİSAYARI YAKIN ZAMANDA YAKLAŞIK 500.000 $ ‘A AÇIK ARTIRMADA SATILDI.

1976’dan kalma bir bilgisayarın bugün hala çalışacağına inanmak zor, ancak Apple’ın ilk masaüstü modeli olan nadir Apple-1 (başlangıçta 666.66 $ ‘lık şeytani bir fiyata satıldı) kısa süre önce onu çalışır durumda Christie’de bir açık artırmaya çıkardı. 70’lerin hacimli makine parçası, isimsiz bir alıcıya yaklaşık 470.000 dolara satıldı .

6. STEVE JOBS, 60’LARIN MÜZİKAL İKONU İLE ÇIKTI.

Jobs, karısı Laurene Powell ile tanışmadan on yıl önce 1982’de halk şarkıcısı Joan Baez ile çıktı. Jobs, aralarındaki ilişkiyi “sevgili olan iki tesadüfi arkadaş arasındaki ciddi bir ilişki” olarak tanımladı.

Baez, Bob Dylan ile ünlü bir şekilde çıkmıştı ve onunla 60’larda ve 70’lerde sahne almıştı. Jobs aynı zamanda büyük bir Dylan hayranıydı – o ve Wozniak başlangıçta üretken sanatçı için fandomları için bağ kurdular ve kaçak kayıtlarını topladılar. Jobs nihayet 2004’te müzikal kahramanıyla tanıştı, ancak konuşma konuları hala bilinmiyor.

7. STEVE JOBS, PSYCHEDELİC İLAÇLARI DENEDİ.

Steve Jobs, 1998’de Seattle’ın Neden Konferansı’nda açılış konuşmasını yapıyor.
DANİEL SHEEHAN / İRTİBAT / HULTON ARŞİVİ / GETTY IMAGES

Pek çok boomers gibi, Jobs da gençlik yıllarında bir tür hippiydi. O ve arkadaşı ve gelecekteki çalışanı Daniel Kottke, 70’lerde kolej sırasında sık sık LSD’ye tökezlerdi. Kottke kendisini ve Jobs’u “keşiş özenti” olarak tanımladı. Jobs, 1971’de ruhani öğretmen Ram Dass’ın meditasyon üzerine yazdığı Be Here Now kitabından çok etkilenmiş ve Zen Budizmi’ni uygulamıştır. Budist farkındalık ilkeleri, Apple’ın basit ama etkili ürün tasarımlarına ilham vermesine bile yardımcı oldu.

8. STEVE JOBS, “GENİUS BAR” KONSEPTİNE PEK İLGİ GÖSTERMEDİ.

Apple mağazaları, ışıltılı beyaz estetikleri ve müşteri hizmetleri için “Genius Bar” ile tanınır. Yine de mağazaların her unsuru Jobs’un beğenisine göre belirtilmedi.

2000 yılında Apple, ilk perakende mağazalarını işletmesi için Ron Johnson’ı işe aldı. Johnson, artık imzası bulunan Genius Bar’ı bulmaktan sorumluydu ve ona fikrini anlattığında Jobs’un bunu “aptalca” olarak nitelendirdiğini ve “Ron, doğru fikre sahip olabilirsin, ama işte büyük boşluk: İnsanlarla nasıl bağlantı kuracağını bilen teknolojiyi bilen biriyle hiç tanışmadım. Hepsi inek! Buna Geek Bar diyebilirsiniz. ”

9. STEVE JOBS, ORİJİNAL İPHONE’UN ÖNCELİKLE BİR TELEFON OLARAK KULLANILMASINI İSTEDİ.

İPhone’un cep telefonlarını sonsuza kadar değiştirdiğini, onları son derece işlevsel mini bilgisayarlara dönüştürdüğünü ve mesajlaşma ve sosyal medya entegrasyonunun kolaylığı sayesinde kullanıcıları telefon görüşmesi yapmaktan daha da uzaklaştırdığını söylemek abartı olmaz. Orijinal iPhone’un öncelikle sadece bir telefon olması gerektiğini öğrenmek biraz şaşırtıcı. Ürünü tanıtan 2007 açılış konuşmasında Jobs , “Telefonu yeniden keşfetmek istiyoruz … Katil uygulaması nedir? Katil uygulaması arama yapıyor. Çoğu telefonda arama yapmanın ne kadar zor olduğu şaşırtıcı. ”

10. STEVE JOBS’UN SON SÖZLERİ “VAY CANINA. VAYY. VAYY.”

Steve Jobs ve eşi Laurene Powell, 2010 yılında 82. yıllık Akademi Ödülleri’ne gelir.
ALEXANDRA WYMAN / GETTY IMAGES

Jobs, yirmili yaşlarına kadar biyolojik kız kardeşi Mona Simpson’la tanışmadı. Bir romancı olan Simpson, Jobs’un cenazesinde onların eşsiz ilişkilerini anlatarak ve kanserle savaşı sırasındaki son günlerini hatırlayarak övgüde bulundu. Konuşmanın sonunda Simpson, ağabeyinin barışçıl bir şekilde öldüğünü, basit ama dokunaklı son sözleriyle “OH WOW. VAYY. VAYY.”