Soğuk Kış Aylarında Dudaklarınızın Çatlamasını Önleyecek 5 İpucu

Soğuk Kış Aylarında Dudaklarınızın Çatlamasını Önleyecek 5 İpucu

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber dudaklarımız, aynı cildimiz veya saçlarımız gibi bir takım özel bakıma ihtiyaç duyar. Düzenli olarak dudak bakımını yapmadığımız takdirde dudaklarınız çatlayabilir ve oluşan bu çatlaklar zaman içinde canınızı yakacak acı verici yaralara dönüşebilmektedir. Bu tarz durumlardan kaçınmak, engel olmak için yapmanız gerekenler oldukça basit ve kolay! Cilt bakım rutininize ekleyebileceğiniz birtakım minik adımlar sayesinde siz de kış mevsimi boyunca sağlıklı dudaklara sahip olabilirsiniz.

Soğuk geçen kış aylarında dudaklarınızın çatlamasının önüne geçmek için yapmanız gerekenleri 5 adımda anlatmaya çalıştık. İşte sağlıklı dudaklara sahip olmak için izlemeniz gereken 5 adım…

  1. Bol bol sıvı tüketmeye özen gösterin

Herkesin bildiği gibi sağlıklı bir cildin ilk adımı, bol bol su içmekten geçer. Çatlayan veya kuruyan dudaklarınıza kaybettiği nemi geri kazandırabilmeniz için her gün 2 litre su içmeye özen göstermelisiniz. Tabi içtiğiniz suyun ılık olması şart. Aksi takdirde dudaklarınız soğuk su veya sıcak su ile daha fazla kuruyabilir, var olan küçük çatlaklarınız büyüyerek acı verici yaralara dönüşebilir. Bu sebeple özellikle kış mevsimi boyunca çok soğuk veya çok sıcak suları tüketmekten kaçınmalısınız. Sağlıklı bir dudaklara sahip olmak için yapmanız gereken adımlardan birisi bol bol ılık su tüketmek.

  1. Cildinizi ani hava değişimlerinden koruyun

Dudaklarınızın çatlamasının altında yatan en büyük nedenlerden biri de bir ortamdan başka bir ortama geçerken yaşadığınız ani hava değişimleridir. Ofis veya ev gibi kapalı sıcak alanlardan dışarı çıktığınız zaman cildiniz, ani bir hava değişimi ile karşı karşıya kalır. Buna benzer durumlarda dudaklarınızın çatlaması veya kuruması kaçınılmaz olmaktadır. Eğer dudaklarınızı ani hava değişimlerinden korumak istiyorsanız ağız çevrenizi kapatabilir veya bir atkı kullanarak gerekli önlemleri alabilirsiniz.

  1. Asitli içecekler tüketmekten kaçının

Sadece tek başına dudak bakımı değil, aynı zamanda ağız sağlığınız için de dikkat etmeniz gereken bir adımla karşınızdayız: Asitli içecekleri tüketmemek! Eğer dudaklarınızın çatlamaya yatkın bir yapısı var ise veya halihazırda yaralarınız bulunuyorsa asitli içecekleri tüketmekten kaçınmanız şart. Aksi takdirde dudaklarınızın daha fazla kurumasına sebep olur, yeni çatlaklara ve yeni yaralara davetiye çıkarmış olursunuz. Bu noktada ilk adımımızı hatırlamakta fayda var: Bol bol ılık su için! Asitli içeceklerden kaçınıp, bol bol su tüketmeye özen gösterin. Emin olun pişman olmayacaksınız.

  1. Dudak koruyucu kullanın

Şimdi ise sırada en önemli adımlardan birisi var: Dudak koruyucu kullanmak. Dudaklar için özel olarak üretilen dudak nemlendiricileri, kış mevsimi boyunca adeta kurtarıcınız olacak. Düzenli olarak bir rutin halinde kullanımda dudaklarınızı nemlendiren, koruyan ve halihazırda var olan yaraları iyileştiren bu mucizevi kremleri çantanızda taşımak da oldukça kolay. Çantanıza atacağınız küçük bir dudak kremi sayesinde dudaklarınızı sık sık nemlendirebilir, çatlak oluşumlarının da önüne geçebilirsiniz.

  1. Dudağınıza peeling yapmaya özen gösterin

Aynı cildinizde olduğu gibi dudaklarınızda peelinge ihtiyaç duyar! Dudaklarınızdaki ölü deriden kurtulmakk ve sağlıklı bir dudağa sahip olmak için düzenli olarak peeling yapmaya özen göstermelisiniz. Dudak peelinglerini isterseniz kozmetik marketlerden satın alabilir, isterseniz evde dakikalar içinde hemen hazırlayabilirsiniz. Fakat dudaklarınızda derin çatlaklarınız var ise peeling yapmadan önce iyileşmelerini beklemeniz gerektiğini hatırlamakta fayda var.

Bu 5 adım sayesinde daha sağlıklı bir dudağa sahip olabilirsiniz.

 

Kaynak:

https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/kisin-dudak-catlamasini-onlemek-icin-oneriler/3/?_szc_galeri=1

https://yemek.com/dudak-catlamasina-ne-iyi-gelir/