Gerçek Mutluluğa Nasıl Ulaşılır?

 

1.Değerlerinizle Uyumlu Olun

Sizin için gerçekten anlamlı olan şeyler nelerdir? Size bir amaç duygusu veren ve tutkunuzu besleyen nedir? Bu sorulara doğru bir şekilde cevap verebildiğinizde ve sevdiğiniz şeye aktif olarak dahil olmaya çalıştığınızda, o zaman sürekli mutluluk peşinde koşmak yerine neşe ve doyuma yöneleceksiniz.

 

2.Neyi Seviyorsanız Yapın

Mutluluğu kovalamak, başka hiçbir şeye odaklanmaya zaman bırakmaz. Bu yorucu sürece bağlı kalmak yerine, zevk aldığınız bir şeye katılın.

Yazıyor, resim yapıyor ya da bisiklete biniyor olun, o anda kendinizi düşünmeyeceksiniz. Bunun yerine, yaptığınız şeye tamamen kendinizi kaptıracaksınız. Bundan sonra olan şey, gerçekten sevdiğiniz bir şeyi yaptığınız yerde coşkulu bir tepki almanızdır.

3.Önemli Bir Şey Yapın

Başkalarının hayatında bir fark yarattığınızda mutluluk size doğru akabilir. Topluluğunuzda ve hatta arkadaşlarınız arasında nasıl bir fark yaratabilirsiniz?

İhtiyaç duyduklarında orada olmak veya birinin yüzünü güldürmek kadar basit olabilir. Başkaları için önemli bir şeye aktif olarak dahil olduğunuzda bu tatmin duygusunu yaşarsınız.

 

4.Şimdiyi Yaşayın

Gelecekteki kaygıları ve geçmiş pişmanlıkları bırakmak kolay değildir, ancak gerçek mutluluğu deneyimlemek için yapmanız gereken bir şeydir. Her anın tadını çıkarmayı daha çok düşündüğünüzde keyifli bir hayat yaşayabilirsiniz. Kendinizin uzaklaştığını hissettiğinizde, kendinize “şimdi burada olmanızı” hatırlatın.

Yakın çevrenize ve minnettar olabileceğiniz şeylere odaklanın. Başınızın üzerinde bir çatı ve buzdolabınızda yiyecek varsa, zaten dünyadaki birçok insandan daha iyi durumdasınız demektir. Bu küçük şeyler için minnettarlığın sizden akmasına izin verin ve mutluluğunuzun nasıl arttığını izleyin.