Geçmişte Kabul Edilebilir Olan Ancak Bugün Kabul Edilemez Olarak Nitelendirilecek Bir Şey Nedir?

1800’lerden 1900’lü yılların başlarına kadar, Malezya veya Endonezya’daki tipik bir kadın böyle giyinirdi. Sadece rahat ve esnek olmakla kalmayıp aynı zamanda sıcak iklimlerde çalışmak için harikaydı, anlaşılabilirdi.

Kadının Müslüman, Hindu, Hristiyan olması önemli değildi. Bu sosyal olarak kabul edilebilirdi ve  sadece bu değil, bu aslında mütevazı bile kabul edilirdi.

Büyükannemde de aynı şekilde giyinmiş annesinin resimleri var.

Ancak 200 yıl sonra, bu tarz Muhafazakar İslami etkiler tarafından bastırıldı. Selefi etkisindeki birçok imam, kadınları ifşa ve aşağılayıcı olarak ona karşı vaaz verdi.

Hem Endonezya hem de Malezya’nın daha geleneksel ve kırsal bölgelerinde kadınların bugün bunu taktığını görmek biraz yaygın olsa da, bir kadın bunu belirli şehirlerde ve / veya illerde takarsa tacize uğrayabilir, para cezasına çarptırılabilir, değiştirmesi emredilebilir veya tutuklanabilir.

Ve hiçbir şekilde Endonezya ya da Malezya’nın bir giyim polisi olduğunu söylemediğimi açıklığa kavuşturmak önemlidir. Bu çok saçma. Ancak bazı illerde, bir kadını açık giysiler giydiği için “kamu düzenini bozmakla” suçlayabilecek belirli yasalar vardır. Endonezya ve Malezya muhafazakar olsa da, hiçbir şekilde Vahhabi Suudi Arabistan değil. En azından henüz gerçeği söylemedim..