Yarın III. Dünya Savaşı Çıkarsa Ne Olur?

İnsanlık tarihi bazıları küçük bazıları büyük savaşlar ile doludur. Ancak 3.Dünya savaşı olacaksa bu insanoğlunun görüp görebileceği en büyük savaş olabilir.
İleri teknoloji, devasa birlikler ve daha yoğun stratejiler dahil olacaktır. Hangi ülkeler katılacak ? Ve bu savaşlar nasıl başlayacak? İnsanlar onlarca yıldır olası bir 3. Dünya Savaşı’ndan söz ediyorlar. Bu düşünce 1960’larda, Rusya ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki Soğuk Savaş sırasında başladı, ama şükürler olsun ki bundan kaçınmayı başardık.
Ama bir dahaki sefere bundan kaçınacak kadar şanslı olmadığımızı farz edelim.. 3. Dünya savaşı ne zaman gerçekleşebilir?
Bunu kestirmek oldukça zor.. Önde gelen siyasi figürlerin öldürülmesi, istihbarat tehditleri veya değerli kaynaklar için kavga etmesi nedeniyle bir dünya savaşı başlayabilir.
Bunun hakkında bu şekilde konuşmak, bir savaş çıkma olasılığını artırıyor. Ancak bu ihtimal düşündüğünüzden çok daha düşük. Bir dünya savaşının olması için tüm dünyayı kapsaması gerektiğini unutmamalıyız. 1945’ten beri dünya birçok farklı savaş gördü. Vietnam, Afganistan ve onlarca farklı iç savaş… Dünyanın yapısı 1945’ten beri daha da değişti. Ülkeler eskisi kadar yakın müttefik değiller. Ordular, olduklarından daha donanımlı ve daha güçlüdür.
Günümüz çağında ülkelerin kullanacağı bazı silahlar ve aletlerle milyonlarca insan ölecek ve Dünya’nın iyileşmesi yüzyıllar olmasa da on yıllar alacaktı.
Denizde veya gökyüzünde yapılan savaşı görmek yerine, aslında uzayda savaşılabilirdi. Askerler, altındakileri etkileyebilecek silahlı uydular için savaşabilir.
Bu tür şeylerin çoğu bir bilim kurgu filminden çıkmış gibi görünse de, bu silahların korkutucu olduğunu ve umarım kimsenin bunları kullanmasına gerek kalmayacağını unutmamalıyız. Sonuçta, bunun gibi şeyler insanları öldürmek içindir.
1.ve 2. Dünya Savaşı gibi yerde çok fazla asker cesedi olmayabilir. Geleceğin savaşı bilgisayarlarda yapılabilir. Dronlar, yapay zeka ve robotlar savaş alanındaki tek şeyler olabilir.
Ancak gelecekte savaş eylemlerinin hiç şiddet içermeme ihtimali de var. Başka ülkelerin elektriklerini kesmenin yanı sıra bilgisayarlarını ele geçirmekte bir olasılık….
Peki bu savaş neyle ilgili olabilir?
Bazı insanlar bunun kaynaklarla, özellikle de suyla ilgili olabileceğini tahmin ediyor. Tatlı su bu kadar kıt ama değerli bir kaynak olduğundan, ülkeler tükenmeye devam ettikçe onun için savaşmaya başlayabilir.
2. Dünya Savaşı sırasında Amerika Birleşik Devletleri Japonya’ya nükleer bomba atarak 100.000’den fazla insanı öldürdü. İlgili şehirlerin iyileşmesi onlarca yıl sürdü. 2. Dünya Savaşı’nda kullanılan iki nükleer bomba, bugün sahip olduğumuz modern nükleer bombalara kıyasla sönük kalır. Bu arada, dünya çapında yaklaşık 14.000 nükleer savaş başlığı var – bazıları Amerika, Rusya, Çin ve diğer ülkeler tarafından tutuluyor.
Bir ulus, istediği tüm kaynaklara, insanlara ve stratejiye sahip olabilir, ancak üzerlerine bir nükleer bomba atılırsa, oyun biter… Bir ülke başka bir ülkeye nükleer bomba atarsa, o ülkenin aynı şekilde karşılık vermesini ne engelleyebilir ki ?
Peki bu savaşı kim kazanır? Kesinlikle hiç kimse. Tam bir 3. Dünya Savaşı, bir bütün olarak dünya üzerinde büyük bir etkiye sahip olacaktır. Dünyanın asla eskisi gibi olmayacağını söyleyebiliriz.
Ama bunun için uykunuzu ihmal etmeyin.. Sonuçta, düzinelerce ülkenin dahil olduğu böyle bir üçüncü dünya savaşının yarın başlaması inanılmaz derecede imkansızdır. İki ülke kavga ederse, doğrudan dahil olmayan ülkelerin bu şekilde kalması ve diğer ulusların kendileri için savaşmasına izin vermesi daha olasıdır. Ve savaşlar genel manada korkunçtur, onlardan kaçınmaya çalışalım…