İnsanlar Neden Tek Diz Üstüne Evlenme Teklifi Eder?

Kullanışlı bir uyarı olmasının yanı sıra, önermek için diz çökmenin kökleri muhtemelen asırlık tarihsel pratikte ya da birkaçının birleşiminden kaynaklanıyor. MarthaStewart.com’un işaret ettiği gibi, insanlar binlerce yıldır saygı veya hürmet göstermek için diz çöküyorlar (Latince’den “diz bükmek” anlamına geliyor). Uygun selamların toplumsal rütbeye bağlı olduğu Pers İmparatorluğu’nda ortaya çıkmış olabilir. Yunan tarihçi Herodot, MÖ 430 civarında İran’da şöyle gözlemlemiştir: “Birinin diğerinden biraz daha aşağı olması durumunda, öpücük yanaktan verilir”. “Rütbe farkının büyük olduğu yerde, aşağı kendini yere secde eder.”

Proskynesis olarak bilinen bu selamlama sistemi, Büyük İskender tarafından bir asır sonra imparatorluğu devraldığında benimsendi ve bazı tarihçiler diz çökmenin bunun bir parçası olduğuna inanıyor. İskender’in mevcut Yunan ve Makedon tebaalarının çoğu, bu tür jestlerin tanrılara ayrılması gerektiğini düşünerek yeni ritüeli onaylamadı, bu yüzden herkes razı olmadı.

Ancak bir hürmet işareti olarak diz çökme fikri, gelecekte hem dini hem de seküler alanlarda popüler hale gelecektir. Örneğin Katolikler, Eucharist’i (İsa’nın bedeni olduğu için kutsanmış gofretler) içeren bir çadırla karşı karşıya geldiklerinde dizlerinin üzerine çökerler. Ve savaştan sonra şövalyeli Avrupalı ​​savaşçılar, kendilerine bir kılıç adı veren komutanlarının önünde diz çöktüler. Aslında, Kraliçe II. Elizabeth tarafından şövalye olan vatandaşların, dublaj yapıldığında hala diz çökmeleri bekleniyor.

Evlilik Teklifi Sözleri 2020 - Evlenme Teklifi Ederken Kullanabileceğiniz Kısa Mesajlar Ve Sözler - İlişkiler

Bustle’a göre, şövalyelerin altın çağında dizlerinin bükülmesinin romantik bir anlam kazanması mümkün. 11. yüzyılda, şövalyeler saraydaki kadınlarla yakın bağlar kurmaya başladı – daha sonra “saray aşkı” olarak adlandırılan bir gelenek. Kadın genellikle zaten evli olduğu için, ilişkinin doğası genellikle cinsel değildi, ama her zaman ciddi bir bağlılıktı. Şövalyeler, efendilerine ve krallarına uygulanan aynı şevkle aşıklarına hizmet etme ve onları onurlandırma sözü verdiler.

Bu ortaçağ eğilimi ile bugünün evlenme teklifi geleneği arasında açık bir bağlantı yoktur, ancak saray aşkı tasvir eden birçok sanat eseri, kadının önünde diz çökmüş erkeğin özelliklerini taşır.

Kısacası, diz çökmek uzun zamandır bağlılık ve alçakgönüllülüğü ifade eder, birinden sizinle sonsuza kadar yaşamasını isterken bunu somutlaştırmak isteyebilirsiniz. Ancak soruyu iki ayağınızı kaldırarak sormanız, teklifler için yazılı davranış kurallarını ihlal etmez.