Daha Dikkatli Olmanın 4 Yolu

Biri bizi kestiğinde veya uzun bir trafik kuyruğunda oturduğumuzda duyguların ortaya çıktığını fark ettiğimizde, bu duygulara dürtüsel davranmak yerine farkındalıkla yaklaşabiliriz.

Farkındalık pratiği yapmanın güzel yanı, bunu her zaman, her yerde yapabilmemizdir. İşte gün boyunca dikkatli olmanın bazı pratik ve kolay yollarının bir listesi.

1.Meditasyon 

Muhtemelen farkındalığı uygulamanın en iyi yollarından biri meditasyondur. Bu uygulama, mevcut olma ve hangi düşünce ve duyguların ortaya çıktığını fark etme üzerine odaklanır.

Tümü kişisel tercihler ve hedefler göz önünde bulundurularak meditasyon yapmanın birçok yolu vardır. Yeni başlayanların meditasyon uygulamasına başlamak, kendinizi bu yaşam tarzının size açacağı birçok araçla tanıştırmanın güçlü bir yoludur.

2.Doğa yürüyüşü

Doğa herkesin ilk öğretmenidir. Dışarıda olmak ve kendimize iş, aile ve yapılacaklar listelerine ara vermek, tüm sistemimizi sıfırlamanın güzel ve basit bir yoludur. İster en sevdiğiniz parkta yürüyüşe çıkın, ister uzun bir gün yürüyüşe çıkın, dışarıda olmak, farkındalık pratiği yapmak için birçok yol sağlar.

3.Günlük tutma

Düşüncelerinizle oturmaktan ve onlara etkileyici bir çıkış sağlamaktan başka hiçbir şey yoktur. Yazmak, zengin bir farkındalık pratiği bulabileceğiniz, emrinizde olan başka bir tedavi aracıdır.

Günlük tutmak, günlük tutmak gibi görünebilir veya özellikle ağır veya kafa karıştırıcı hissettiren düşünceleri veya deneyimleri yazmayı seçebilir. Bu uygulama çoğu zaman netlik sağlar ve düşünmemiş olabileceğiniz bir duruma yeni bir bakış açısı getirir.

4.Evcil Hayvanınızla Oynamak

Bu, dikkatli olmanın ve onu kesinlikle sevmenin bir yoludur! Evcil hayvanlarımızla kucaklaşmalar en değerli anlardan bazılarıdır ve şimdiki an farkındalığına derinlemesine kök salmıştır. Sizi sadece zihinsel aşırı hızdan çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda depresyonu hafiflettiği, kaygıyı azalttığı ve yüksek tansiyonu düşürdüğü de keşfedilmiştir.