Nasıl Daha İyi Düşünülür?

Zekanızı ikiye katlayacak bir hap alabileceğinizi hayal edin. Bu nasıl bir duygu?

Kafanızda daha fazla düşünce tutabileceksiniz. Fikirler arasında yeni bağlantılar kurabilirsiniz. Yıllardır takılıp kaldığınız sorunları çözebilirsiniz.

Böyle bir hap olmayabilir, ancak halihazırda bir bilişsel güçlendirme aracı vardır ve beyni değiştiren ilaçlara ihtiyaç duymaz.

Daha İyi Düşünmek İçin Yazmak

Düşüncelerinizi yazmak, daha iyi düşünmenin anahtarıdır.

Bilişsel bilim adamları, çalışan belleğin zekanın ana bileşenlerinden biri olduğuna inanırlar. Çalışma belleği, zihniniz için RAM gibidir. Aynı anda aklınızda tuttuğunuz her şeyden oluşur.

İşleyen belleğin yaygın bir testi n-back görevidir. Bu testte, deneyciler bir rakam dizisini tekrar edecek ve daha sonra, rastgele bir noktada, girişi önceki n adımdan geri çağırmanızı isteyecek.

Zihninizin Bir Uzantısı Olarak Kağıt 

Yazmak işleyen hafızanızı kelimenin tam anlamıyla artırmasa da, birçok bilişsel bilim adamı artık bu tür dış temsillerin bilişimizin önemli parçalarını oluşturabileceğine inanıyor. Bu dışsallaştırılmış biliş, düşünme alanını genişletir ve beynimiz eskisi gibi olsa bile, kelimenin tam anlamıyla bizi daha akıllı yapar.

Yazmanın sayısal ve anımsatıcı görevlere yardımcı olması gibi, yaşam sorunlarınız hakkında da daha net düşünmenize yardımcı olabilir.

Birincisi, düşüncelerinizi kağıda not ederek, sınırlı çalışma belleğinizde tutabileceğinizden daha fazla fikri tutabilirsiniz. Bu, aynı anda akılda tutulması zor olan birkaç parçaya sahip düşünceler üzerinde daha kolay çalışabileceğiniz anlamına gelir.

İkincisi, yazmak düzenlemeye izin verir. Bir fikri yazarsam ve daha sonra sayfanın aşağısında bir çelişki fark edersem, geri dönüp onu düzenleyebilirim. Zihinsel olarak düzenleme, n-back görevinde olduğu gibi, eski bilgi yeniye müdahale ettiğinden, çabucak yorucu hale gelir.

Üçüncüsü, yazmak daha uzun düşüncelere izin verir. Hiç dinlerken anlatmak istediğin noktayı unuttuğun bir konuşma yaptın mı? Fikirler aklımızda her zaman köpürür ve patlar, ancak yazarak onu yakalayabilirsiniz.