Kitap Önerisi: Olasılıksız / Adam Fawer

Bu kitaba benim gibi hayran kalanlarınız varsa ‘’Yuh, bu kitabı yeni mi okudun daha?’’ diyebilir. Hak veriyor ve bu eleştiriyi memnuniyetle kabul ediyorum. Bunda da bir hayır vardır, aylar öncesinde okumuş olsam bu paylaşımı yapamazdım, deyip savunmamı sizlere sunuyorum. J Kitabın arkasında yer alan bir cümle ile kendimi daha rahat ifade edebileceğimi düşünüyorum. ‘’Bitirmek için yarını, başkasına anlatmak için bitirmeyi bekleyeceksiniz.’’ İddialı bir ibare ile okuyucularını etkilemek isteyen yazar, başarı olmuş diyebilirim. Kitaplığıma göz atarken bu ibarenin etkisine girip başladım okumaya. Pişman da olmadım. Çünkü bitirmek için yarını ve sizlere anlatmak için bugünü bekledim. J Hollywood filmlerine meraklı olanlar bu kitapta o havayı alacaklardır. Eminim, kitap biter bitmez ‘’Acaba filmi çekilir mi?’’ sorusu aklınızda yer edinecek. Bu duruma karşı olan ben bile bu soruyu sordum. J Adam Fawer de Cüney Özdemir ile röportajında Hollywood’dan teklif almayı istediğini ve kitabın filme çekileceğinden emin olduğunu belirtmişti. Bu olursa bile mutlaka kitabı okuyun, bu esere yazık olmasın… Kitabın olay kurgusu mükemmel. Çok fazla karakter ile tanışıyorsunuz. Bir yerden sonra bunların hepsi nerede birleşecek diye merak ediyorsunuz. Ve yazar sizin bu düşüncenizi çok iyi bir şekilde tatmin ediyor. Kopukluk bir anda ortadan kalkıyor ve tek bir parça haline geliyor. Fizik, biyoistatistik, matematik ve psikoloji bilimlerinde iddialı olan arkadaşlar belki daha kapsamlı yorum yapabilir. Bu yüzden ben bu konulara pek girmiyorum. Bilim-kurgu türüne dahil olan bu eser bize birebir gerçekmiş gibi geliyor. Yazar bu konuda gerçekçi bir şekilde olay örgüsünü bizlere sunuyor. Belki de eleştiri yapabileceğim tek yer, her şeyi en ince ayrıntısına kadar aktaran yazar, sonlara doğru biraz daha yüzeyselleşti. Yazarın diğer kitaplarını en kısa zamanda temin edip okumaya karar verdiren bu kitaba verdiğim puan 10/9.

 

Kitaptan bir cümle ‘’Hiçbir şey imkansız değildir.” dedi Caine, ”Ama belirli şeyler olasılık dışıdır ya da olasılıksızdır.’’

Hasan Yeşilmen
1993 Mardin doğumluyum. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Bölümünü okudum. Üniversite hayatımı oldukça aktif bir şekilde geçirdim. Çeşitli etkinliklere katılıp öncü olmanın yanı sıra birçok da etkinlik düzenledim. Okul hayatımın sona ermesiyle birlikte iş hayatına atılmış oldum. Özel sektöre Satış ve Pazarlama Departmanı'nda çalıştım. Birgün kendi kitabımı yazmak hayaliyle her zaman okumayı, araştırmayı ve yazmayı kendime ödev bilmekle beraber hobi olarak da yapmaya devam etmekteyim.