Luciano Pavarotti Kimdir?

Dünya opera tarihinin en önemli sanatçılarından biri olan Luciano Pavarotti, insanlara operayı sevdiren sanatçı olarak bilinmektedir. 2007 yılında bir hastalık sonucu hayata gözlerini yuman sanatçı, opera konusunda dünyada önemli bir sevgi yakalamayı başarmıştır.

12 Ekim 1935 tarihinde İtalya‘nın Modena şehrinde dünyaya gelen Pavarotti, ilk müzik deneyimini babası ile Modena şehri korosunda yaşamıştır. Babası Fernando ile gençliğinde dünyanın farklı şehirlerine koro ile birlikte gitmiştir. Bunlardan biri de Gioachino Rossini‘nin adı verilen koroyla birlikte Galler’e gitmesidir. Llangollen (Denbighshire) adı verilen uluslararası şarkı yarışmasında birinci olmuş ve dünyaca tanınan bir tenor olma yolunda ilk adımı atmıştır.

Pavarotti | Creative Feel

Normalde bir öğretmen olması için yetiştirelen ve buna göre eğitimler alan sanatçı, Arrigo Pola ve Ettore Campogalliani tarafından verilen derslerle 1961 yılında “Concorso İnternazionale” adlı ödülünü kazanarak opera içinde ilk adımı atmıştır. Ardından bir tiyatro salonunda La bohème adlı eseri ile 29 Nisan 1961 tarihinde opera çalışmasını gerçekleştirmiştir. Takip eden yıllarda Güney ve Kuzey Amerika, Asya, Afrika, Avrupa ve Avustralya gibi kıtaların birçok ülkesinde sayısız konser vermiştir. Konserlerini bitirdikten sonra İtalya’ya dönerek Modena’da genç şarkıcıları eğitebilmek için bir okul açmıştır.

Tüm bunların yanı sıra Pavarotti, yardım konserleri ile de ön plana çıkmıştır. Her yıl Modena’da yapılan “Pavarotti ve arkadaşları” yardım konserlerinde sunuculukta yapmıştır. Bu konserlerde Andrea BocelliJon Bon JoviBryan AdamsBonoJames BrownMariah CareyEric ClaptonSheryl CrowCéline DionAnastaciaElton JohnDeep PurpleMeat LoafQueenGeorge MichaelSting ve Spice Girls gibi müzik sektörünün dünyaca ünlü temsilcileriyle Birleşmiş Milletler’in organizasyonları için para toplamaktadır. Bu yardım organizasyonunda toplanan yardımlar Bosna, Guatemala, Kosova ve Irak’taki savaş mağdurları ve aileleri için kullanılmaktadır.

Luciano Pavarotti Elindeki Aksesuar

Hadi ipucu sorusu belli oldu! Pavarotti'nin elinde tuttuğu aksesuar ne? Pavarotti kimdir? - Son dakika haberleri

 

İnternet üzerindeki en çok sorulan sorulardan biri de Pavarotti ile simgeleşmiş ve sürekli konserlerinde elinde bulunan aksesuardır. Luciano Pavarotti elindeki aksesuar, mendildir.

Luciano Pavarotti Ölümü

Pavarotti, 6 Eylül 2007 günü tedavilerin artık sonuç vermemesi nedeniyle pankreas kanseri sonucu böbrek yetmezliği geçirerek hayatını kaybetmiştir.

Kaynak