Gidip Görmek İsteyeceğiniz Venezuela’nın 10 Doğa Harikası

Venezuela, ormanlık tepuiler, karla kaplı dağlar, gizemli mağaralar, güzel kumsallar, devasa deltalar ve yoğun, tür açısından zengin ormanlardan oluşan muhteşem manzaralara sahip bir Güney Amerika ülkesidir. Venezuela’nın 10 doğa harikası aşağıda sıralanmıştır.

10. Melek ŞelalesiAngel şelalesi | Gezimanya

3,211 fit yüksekliğindeki Melek Şelalesi, dünyanın en yüksek kesintisiz şelalesidir. Şelale, ülkenin Bolivar Eyaletindeki Canaima Ulusal Parkı’nda görülebilir. Rio Kerepacupai Meru nehrinin bir parçası olan şelale, Auyán-tepui dağının kenarından aşağı dökülür. Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce turist bu güzel şelaleyi görmek için Venezuela’yı ziyaret ediyor. Bu nedenle ülkede çok önemli bir doğal cazibe merkezidir.

9. Guácharo MağarasıVenezuela-2: Orinoco Delta, Guacharo Magarası ve Karayip Sahilleri | Off  The Road On The Track

Guácharo Mağarası, adını taşıyan milli parkın bir parçası olan devasa bir kireçtaşı mağarasıdır. Monagas’ta, Caripe kasabasına yakın bir konumdadır. Mağaranın uzunluğu 10 km’den fazladır. Çok sayıda muhteşem kaya oluşumuna sahiptir ve meyve yiyen yağ kuşlarına ev sahipliği yapar. Her akşam alacakaranlıkta, bu kuşların büyük sürüleri mağaradan çıkar. Birçok turist bu ilginç fenomeni izlemek mağarayı ziyaret ediyor. Guácharo Mağarası Milli Parkı, bu mağarayı ve çevresindeki ormanları korur.

8. Cerro SarisariñamaA Flat-Topped Mountain in Venezuela | AnOther

Düz tepeli bir dağ veya tepui olan Cerro Sarisariñama birçok açıdan benzersizdir. Venezuela’nın Bolivar Eyaleti eyaletinde, 980 fit ile 7.710 fit arasında bir yükseklikte yer almaktadır. Tepui’nin zirve alanı 546.88 kilometrekaredir. En yakın asfalt yolun kilometrelerce uzakta olmasıyla ülkenin en uzak yerlerinden biridir. Tepui’nin adı, yerel yerli halkların tüyler ürpertici bir efsanesiyle ilişkilidir. Tepui’nin mağaralarında yaşayan ve “Sari… sari…” sesiyle insanları yiyip bitiren kötü bir ruha atıfta bulunur. Diğer tepuilerden farklı olarak Cerro Sarisariñama, tepesinde yoğun bir ormanla kaplıdır ve birçok endemik flora türüne ev sahipliği yapar. Tepui’nin bir başka ilginç özelliği de üzerinde obrukların bulunmasıdır. Bölgede bilinen dört obruk vardır ve her bir obruk tabanı izole ormanlarla kaplıdır.

7. Los Roques Takım AdalarıLos Roquex Takımadaları. Los Roques takımadaları: oraya gitmeye değer mi? Los  Roques Takımadaları Yapılacak Şeyler

Los Roques takımadaları, 40.61 kilometrekarelik bir alanı kapsayan 350’den fazla cay, adacık ve adadan oluşur. Los Roques Ulusal Parkı, takımadalardaki zengin deniz florası ve fauna çeşitliliğini korumak için 1972 yılında bölgede kurulmuştur. Takımadalardaki insan yerleşimleri seyrek ama her yıl binlerce ziyaretçi alıyor. Ziyaret eden turistler şnorkelli yüzme, dalış, kuş gözlemciliği, rüzgar sörfü ve diğer etkinliklerin tadını çıkarır.

6. Orinoco DeltasıOrinoco Delta Swamp Forests | One Earth

Orinoco Deltası, doğu Venezuela’daki Orinoco Nehri’nin devasa bir delta bölgesidir. Delta, tüm Delta Amacuro Eyaletini ve ülkenin Sucre ve Monagas eyaletlerinin bazı kısımlarını kapsar. Yelpaze şeklindeki delta, Orinoco’nun denizde son bulan çok sayıda kola ayrılmasıyla oluşur. Rio Grande, nehrin en büyük dağıtımlarından biridir. Deltanın büyük bölümleri, mangrovların yanı sıra kalıcı sulak alanlar ve tatlı su bataklık ormanları ile kaplıdır.

5. Guanoco GölüGuanoco Leke Venezuela | Stupid Things!

Venezuela, dünyanın en büyük ikinci katran çukuruna ev sahipliği yapıyor. Bermudez Gölü veya Guanoco Gölü denir. Venezuela’nın Estado Sucre eyaletinde yer almaktadır. Göl 1.100 dönümlük bir alanı kaplar ve 4,9 fit ile 6,6 fit arasında değişen bir derinliğe sahiptir. Gölde yaklaşık 6.000.000 ton asfalt bulunmaktadır. 1891’den 1935’e kadar önemli bir süre ticari bir asfalt kaynağı olarak kullanıldı.

4. Pico BolivaPico Bolívar - Wikipedia, la enciclopedia librer

Adını Venezüella’nın popüler özgürlük savaşçısı Simon Bolivar’dan alan Pico Bolivar, ülkenin en yüksek dağıdır. 16.332 fit yüksekliğe sahiptir. Dağ Mérida Eyaletinde yer almaktadır. Kalıcı olarak karla kaplı kalır ve üç buzul barındırır. Dağın zirvesine, tepeye tırmanarak ulaşılabilir.

3. Blanquilla AdasıBlanquilla Island (Venezuela) cruise port schedule | CruiseMapper

Blanquilla Adası, güneydoğu Karayip Denizi’nde bulunan yelpaze şeklinde bir adadır. Doğayı ve yalnızlığı sevenler için favori bir destinasyondur. Adını sütlü beyaz kumsallarından alır. La Blanquilla, mükemmel dalış ve şnorkelli yüzme fırsatları sunmaktadır. Bölgedeki deniz yaşamı oldukça çeşitlidir. Ada aynı zamanda mücevher ve diğer el sanatlarının yapımında kullanılan nadir bulunan siyah mercanla da ünlüdür. Adanın karasal habitatında renkli kuşlar, iguanalar, yaban eşekleri ve diğer fauna görülebilir.

2. Waraira Repano Ulusal ParkıLos Venados, Waraira Repano National Park | Parque Naciona… | Flickr

Bu milli park, Cordillera de la Costa Central sıradağlarının orta kesiminde yer almaktadır. Parkın en yüksek noktası deniz seviyesinden 9,072 fit yüksekliktedir. Parkta çok çeşitli flora ve fauna yaşıyor. Waraira Repano Ulusal Parkı’nda yaşayan yaklaşık 120 memeli türü, 30 sürüngen türü, 500 kuş türü, 100’den fazla kelebek türü, 20 amfibi türü vb. Park, açık hava meraklıları için yoğun bir parkur ağına sahiptir.

1. Katatumbo YıldırımCatatumbo" Yıldırımları - YouTube

Catatumbo yıldırımı, Maracaibo Gölü’ne akan Catatumbo Nehri’nin ağzında bulunan bataklıklar üzerinde meydana gelen bir fenomendir. Her gece, yaklaşık 10 saat boyunca şimşek fırtınaları olur. Bu nedenle bölge, her yıl yaklaşık 1,2 milyon yıldırım deşarjı yaşar. Oradaki yıldırım o kadar güçlü ki gemiler genellikle onu navigasyon için bir sinyal olarak kullanıyor. Şimşek çakmaları, sahadan 40 km uzaklıktan görülebilmektedir.

Kaynakça