Kitap Önerisi: Kayıp Sembol / Dan Brown

İtiraf etmeliyim ki Dan Brown’a hayranlığım bir filmle başlamıştı. Çünkü filmlerinde ana karakter Robert Langdon’ı canlandıran Tom Hanks abimiz olunca, yeri bir başka oluyor.😊 Neyse kitaba dönelim. Okuduğum ilk Dan Brown kitabı, Kayıp Sembol. Romanın içerisinde bilinmeyen kelimeler ve ezoterik bilgiler fazlasıyla var. Bu yüzden bazen yorulduğunuzu hissedebilirsiniz. En az bir filmini (Melekler ve Şeytanlar – Da Vinci’nin Şifresi) veya bir kitabını okuduysanız, olayların kurgusunu az çok tahmin edersiniz. Brown abimiz her kitabıyla ses getiriyor. Her zaman olduğu gibi ezoterik bilgileri, masonluğu, sembolleri, ayinleri falan çok güzel ele almış bu kitabında da. Din-bilim ikilisini önce karşı karşıya getirip, nihayetinde onları tekrar bir araya getirmeye çalışarak okuyuculara mesaj veriyor. Bildiğim 3 eserinde de bir yandan din ile uğraşırken diğer yandan da bir bilim insanı karakterini karşımıza çıkarıyor. Bu kitabında da Noetik Bilimcisiyle bizi tanıştırıyor. Gerek verdiği bilgiler gerekse olayların kurgusu çok iyi diyebilirim. Şahsen kitabı okurken yaşadığım tek sorun, yayınevinin defolu olduğunu düşündüğüm bu kitapta birçok kelimenin eksik veya yanlış yazılmış olması… 😑 Siz buna dikkat edin, olur mu?😊
Benim bu kitaba verdiğim puan: 10/9

Kitaptan bir cümle “Sadece kendimiz için yaptıklarımız bizimle birlikte ölür; başkaları için yaptıklarımız ise kalıcı ve ölümsüzdür.”

Hasan Yeşilmen
1993 Mardin doğumluyum. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Bölümünü okudum. Üniversite hayatımı oldukça aktif bir şekilde geçirdim. Çeşitli etkinliklere katılıp öncü olmanın yanı sıra birçok da etkinlik düzenledim. Okul hayatımın sona ermesiyle birlikte iş hayatına atılmış oldum. Özel sektöre Satış ve Pazarlama Departmanı'nda çalıştım. Birgün kendi kitabımı yazmak hayaliyle her zaman okumayı, araştırmayı ve yazmayı kendime ödev bilmekle beraber hobi olarak da yapmaya devam etmekteyim.