Vedic Astrolojisi Nedir?

Hindistan’da astroloji çalışması veya Jyotish Shastra Vedik dönemlerine kadar izleri gözlemlenebilen astroloji çeşididir. Vedic Astroloji, Hindistan’ın en kutsal metinlerinden biri olan Atharva-Veda‘da dahi görülür. Daha popüler olarak Jyotish olarak bilinen Hindistan’daki eski Hint Vedic astrolojisi, nispeten sabit yıldızlara verilen pozisyonlara karşı, gezegenlerin yıldızlara dizilimini yansıtır.

Hint Vedic astrolojisi bu eski sistemi doğada bilimsel tahminlere ve akıllı kehanetlere ulaşmak için birçok karmaşık matematik hesaplamalar ile gerçekleştirmektedir.

Vedic Astroloji ve Hint Bilimi

Hint Astroloji Vedıc Astroloji : Vedik Astrolojide Gezegenlerin birleşimi  kombinasyonları

Vedic astroloji, zaman, dünya ve insanlar etkileri gezegensel hareketler ile açıklayan bir Hint bilimidir.

Vedic astroloji tarihini binlerce yıl eskiye dayandığının kanıtıdır. Vedic Astroloji, sadece yıldızların ve gezegenlerin hareketi üzerine kurulmuştur, ancak daha sonra Zodyak İşaretleri de dahil olmak üzere gelişmiştir.

Vedic Astrolojisi Kullanım Alanları Nerelerdir?

Vedik Astrolojiye Göre Hangi Burçtan Olduğunuzu ve Burcunuzun Özelliklerini Öğrenmek İster misiniz? - onedio.com

Vedic astrolojisine göre, 12 Zodyak işareti, 9 gezegen ve 12 evden oluşan 27 + 1 takımyıldızı bulunur. Her ev ve gezegen, insan yaşamının bir kısmını temsil eder. Bir kişinin doğduğu zamana bağlı olarak 12 işaret, 12 ev arasında dağıtılır ve 9 gezegen doğum anındaki konumuna göre yerleştirilir.

İşaretler ve gezegenlerin anlık görüntüsünün sunumu Horoscope Grafiği olarak adlandırılır. Vedic astroloji, bu düzenlemelerin anlamını insanlar ve diğer varlıklar için olduğu gibi yorumlar. Kişinin doğum gününde gezegenlerin ve yıldızların konumları kişinin temel hayat hikayesini oluşturur. Kişinin özellikleri, zayıf veya güçlü yönleri gezegenlerin konumlarına göre nitelendirilir.

Kaynak